DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 270 ZŁ!  
  • Borniak 70 SIMPLE

Symbol: UWD-70V1.4

Dzięki wędzarni Borniak UWD-70 V 1.4 profesjonalne palenie staje się dla Ciebie proste: dzięki prostej obsłudze, cyfrowemu sterowaniu, optymalnej izolacji i automatycznej wytwornicy dymu, różne specjały wędzarnicze udają się bez żadnych problemów. Cały proces wędzenia odbywa się za naciśnięciem jednego przycisku , dzięki czemu możesz się zrelaksować i obserwować, jak wędzarnia wykonuje swoją pracę, kontrolując temperaturę i dym.

3749.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Kurier 0
Kurier Pobranie 25
Dostępność Dostępny
Waga 25 kg

Zamówienie telefoniczne: 661 601 643

Zostaw telefon

Wędzarnia Borniak 70 SIMPLE

 

Podczas wędzenia ważne jest prawidłowe spalanie drewna. W naszej wędzarni proces ten odbywa się automatycznie.

Nie potrzebujesz tu już ognia. Dzięki generatorowi dymu, dym wytwarza się już po naciśnięciu przycisku. Zrębki transportowane są z podajnika zrębków do palnika, gdzie następuje spalanie. Generator dymu jest tak skierowany, aby zrębki spalały się równomiernie, tliły i wytwarzały dym. Ilość dymu można regulować suwakiem w kominie.

Wędzarnia wykonana jest z blachy aluminiowo-cynkowej (całkowita odporność na warunki atmosferyczne). Wnętrze wykonane jest z blachy nierdzewnej i posiada atest kontaktu z żywnością. Izolację wykonano w taki sposób, że w komorze występują jedynie niewielkie mostki termiczne. Komora jest szczelna i ekonomiczna. Na ścianach nie tworzy się kondensacja, która mogłaby zepsuć wędzone jedzenie.

Wędzarnia wyposażona jest w termostat regulujący temperaturę w komorze. Odpowiednią temperaturę możesz ustawić raz, po czym elementy grzejne będą się automatycznie włączać i wyłączać, abyś mógł osiągnąć odpowiednią temperaturę.

Filtr ociekowy ze specjalnie ukształtowanymi otworami ochronnymi w kształcie parasolki sprawia, że ​​tłuszcz i soki z naszych wędlin nie przedostają się do elementów grzejnych ani do tlących się kawałków dymu.

Wędzarnia UW-70 ma pojemność 70 l, w komorze mieści się 10 kg mięsa lub ok. 8 kg kiełbasy. Na ściankach znajdują się uchwyty umożliwiające palenie na 6 przegródkach. Daje nam to możliwość bardziej produktywnego palenia.

W rezultacie otrzymujemy wędzoną rybę, ser, szynkę i wiele więcej. o doskonałym smaku, wspaniałym zapachu i pięknym kolorze.

 

Najważniejsze cechy sprzętu:

  • Najwyższej klasy wędzarnia dla profesjonalistów, gastronomii i użytku prywatnego
  • Pojemność 70 litrów na maksymalnie 6 poziomach dla maks. 10 kg wędzonej żywności
  • PROSTA cyfrowa jednostka sterująca z precyzyjnym sterowaniem
  • Opatentowana wytwornica dymu z automatycznym podawaniem zrębków drzewnych
  • Do 8 godzin ciągłego palenia bez uzupełniania
  • Element grzejny o mocy 615 W zapewniający stałą temperaturę do 120°C
  • Skuteczna izolacja zapewniająca niskie zużycie energii
  • Regulacja dymu poprzez przepustnicę w rurze kominowej
  • Komora wewnętrzna wykonana ze stali nierdzewnej
  • Materiał zewnętrzny wykonany z odpornego na warunki atmosferyczne aluminium/cynku
  • Tacki ociekowe i taca na wodę ułatwiają czyszczenie
  • Możliwe jest również wędzenie na zimno (z opcjonalnie adapterem)
  • Dostępna szeroka gama akcesoriów

 

Grzałka i radiator

Urządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.

Smoker - Heater

 

Temperatura

Wędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła.

 

 

Smoker - Temperature

Misa ociekowa

Przegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się drewno wędzarnicze.

Smokers - Drip Tray

 

Ochrona

Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.

Smokers - Top Drip Tray

 

 

Regulacja dymu

Kominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury.

 

Smoker - Chimney

 

 

Generator dymu

Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

Smokers - Generator

Wędzarnia Borniak UWD-70V1.4 zawiera:
  • 1 wędzarnia
  • 1 generator dymu z pokrywką
  • 1 skrzynka sterownicza
  • 3 kadzidełka
  • 1 tacka ociekowa
  • 4 stopy
  • 2 miska na wodę
  • 2 uchwyty
  • 1 klamka do drzwi
  • 1 komin z szybrem
  • 5 opakowań chipsów do palenia Borniak 2L
  • 1 tacka ociekowa
  • 1 siatka
  • 5 podwójnych haczyków
  • 3 przewody zasilające
  • 1 miska do grillowania

 

ClasicSmokerMeat

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia