Kupuj grille i akcesoria w ratach 0% – zawsze, kiedy chcesz! 🔥
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
Dodaj produkt do koszyka i złóż wniosek podczas finalizacji zamówienia
DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 270 ZŁ!
-
Polędwica wołowa USA PRIME



Wysyłka w ciągu | towar dostępny po potwierdzeniu - proszę o kontakt | ||||||
Cena przesyłki |
0,00 zł
|
||||||
Dostępność |
Dostępny
|
||||||
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 661 601 643
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Polędwica wołowa USA PRIME
Polędwica wołowa w jednym kawałku jest idealna na przykład do Wellingtona, ale także jako pieczeń z polędwicy wołowej lub do samodzielnego porcjowania.
Bez wątpienia polędwica wołowa to jeden z najlepszych steków wołowych.
Mięso jest szczególnie chude i krótkowłókniste .
Aby zapewnić Państwu doskonałą jakość, oferujemy filety wołowe, które były sezonowane na sucho przez co najmniej 4 tygodnie .
W miarę dojrzewania filet nabiera lekko orzechowego aromatu i staje się niezwykle delikatny. Poprzez właściwą hodowlę
i uboju, wpływamy na odpowiednią dla gatunku hodowlę zwierząt, a tym samym na jakość mięsa we wszystkich punktach.
Charakterystyka polędwicy wołowej
Klasyczne metody przygotowania polędwicy wołowej w jednym kawałku
- Carpaccio - W tym celu polędwica wołowa jest zwykle lekko mrożona, a następnie cienko krojona na talerze. Plastry lekko doprawiamy solą, pieprzem, octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Następnie ścieramy na nim trochę świeżego parmezanu.
- Polędwica pieczona - Podczas pieczenia fileta cały filet jest doprawiany solą i pieprzem, a następnie obsmażany w jednym kawałku ze wszystkich stron. Aby zakończyć pieczenie, umieszcza się je w piekarniku, aby ugotować je do żądanej temperatury.
- Polędwica Wellington — w przypadku Filet Wellington filet wołowy jest obsmażony na całej powierzchni i doprawiony solą i pieprzem. Następnie zawija się go w ciasto francuskie pokryte tzw. duxelles (farsa z grzybów, pietruszki i szalotki). I grillowany na średnim ogniu. Sztuczka polega na tym, aby ciasto francuskie było chrupiące, a filet średnio upieczony.
- Steki z polędwicy - Z całego fileta można kroić różne kawałki steku:
- Chateaubriand - Jest wycinany z główki polędwicy , klasyczny o grubości około 4 cm i wadze 400-600 g. Podaje się go z masłem ziołowym i rzeżuchą lub sosem berneńskim. Jako dodatek podaje się półmisek warzyw i smażone ziemniaki. Tradycyjnie Chatreaubriand jest gotowany na średnim poziomie krwi i podawany dla 2 osób.
- Filet Medaillon – Klasycznie cięty od czubka. Ważą około 60 gramów. Podaje się je również średnio wysmażone
- Bouef Stroganow – Klasycznie małe kostki są wykonane zz polędwicy wołowej , ale obecnie popularne są również paski. Kawałki są krótko smażone na gorącym maśle klarowanym. Do tego dodaje się sos ze smażonej cebuli, kwaśnej śmietany i sosu cielęcego, po czym całość doprawia się musztardą, octem lub sokiem z cytryny i od razu podaje. Ważne jest, aby sos nie gotował się dłużej, aby mięso nie było ugotowane.
- Produkty podobne