-
Kamień do pizzy Weber - Prostokątny
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Dostępny 7 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 0077924189111 |
Zamówienie telefoniczne: 661 601 643
Zostaw telefon |
Kamień do pizzy Weber - Prostokątny
Prostokątny kamień do pizzy Weber to niezbędne akcesorium do grilla. Ten niepozorny kamień pomoże zamienić Twój ogród w profesjonalną piekarnię! Marzy Ci się pyszna i chrupiąca pizza niczym z najlepszej restauracji? Przygotowanie pizzy z użyciem kamienia pozwala osiągnąć te cele. Pieczenie na kamieniu pozwala wydobyć niesamowity aromat i podkręcić smak pizzy oraz innych wypieków. Zalet kamienia jest jednak znacznie więcej.
Prostokątny kamień do pizzy Weber - właściwości:
● kamień do pieczenia z kordierytu charakteryzuje się szybkim nagrzewaniem oraz równomiernym rozprowadzaniem ciepła, dzięki czemu łatwiej uzyskać chrupiący, idealnie wypieczony spód pizzy lub innego dania,
● spód kamienia posiada warstwę szarej glazury, która minimalizuje ryzyko przywierania potraw. Dodatkowo przyspiesza i ułatwia proces czyszczenia kamienia,
● w komplecie znajduje się również poręczna taca wykonana ze stali nierdzewnej. Dzięki niej wygodnie przeniesiesz pizzę lub ciastka na rozgrzany kamień (na ruszt grilla),
● prostokątny kamień do pizzy pasuje do wszystkich grilli okrągłych Weber 57 cm, a także do większych grilli gazowych.
Jakie są korzyści pieczenia pizzy na kamieniu Weber?
Grill staje się multifunkcyjny
Korzystając z dodatkowych akcesoriów poszerzasz możliwości swojego grilla. To już nie tylko karkówka, grillowane warzywa czy krewetki, ale także ciastka i pizza.
Krótszy czas pieczenia
Kamień nagrzewa się równomiernie do wysokiej temperatury, dzięki czemu w ciągu 5-8 minut jesteś w stanie osiągnąć idealnie chrupiące ciasto. Ogranicza to ryzyko przepalania ciasta, co często ma miejsce podczas używania tradycyjnej blachy.
Równomierne rozprowadzanie ciepła
Kamień nagrzewa się równomiernie na całej swojej powierzchni i dodatkowo pochłania wilgoć z ciasta.Te dwie właściwości powodują, że pizza jest jednocześnie chrupka od spodu, “nie płynie” ani nie jest przesuszona od góry.
Aromat i smak jak we włoskiej pizzerii
Pizza na rozgrzanym kamieniu niemal od razu wypełnia otoczenie aromatem prosto z Włoch a ciasto błyskawicznie zaczyna delikatnie rosnąć.
Kamień do pizzy można używać do różnych wypieków
Oprócz pizzy upieczesz na nim chleb, bułki i ciastka. Dzięki temu nie jest to gadżet wyciągany dwa razy w roku a element wyposażenia, po który sięgasz regularnie.
Dane techniczne:
● materiał: kamień z kordierytu,
● wykończenie: glazurowany kamień,
● długość: 44 cm,
● szerokość: 30 cm,
● waga: 2,3 kg,
● w zestawie znajduje się kamień oraz taca aluminiowa,
● Producent: Weber.